Mentale veerkracht

Heel Nederland mentaal sterk en gezond

Fit for the Job & Fit for Life

CONGRES: 'Van werken krijg je energie!'

Letterlijk en figuurlijk 'energie steken' in jezelf, je werk en/of je bedrijf met een of meer werknemers, dat is de kern van het congres. Topsprekers leggen uit HOE je optimaal presteert door 'drie batterijen' op te laden: Lichaamskracht, Gevoelskracht en Denkkracht. Alle deelnemers ontvangen na afloop gratis de APP Drie Batterijen® methode. 

Een investering die zich dubbel en dwars terugverdient. Zeker voor werkgevers die binnen hun organisatie kampen met een hoog ziekteverzuim, ervaren werkdruk en veranderingen op de werkvloer.

 

1. Keynote speaker Arthur van Dijk 

Keynote speaker bij het 2e congres "Van werken krijg je energie!" is Arthur van Dijk. Arthur is algemeen voorzitter van Transport en Logistiek Nederland (TLN) en was 10 jaar lang wethouder Economische Zaken, Schiphol en Cultuur in de Haarlemmermeer. Daarnaast heeft hij een eigen bedrijf als strategisch adviseur op het gebied van management en bestuur.

Als keynote speaker deelt Arthur zijn kennis en ervaring op gebied van optimaal presteren op de werkvloer. Een inspirerende presentatie hoe je 'energie' kunt steken in je bedrijf en je medewerkers. Een must voor alle werkgevers die binnen hun organisatie kampen met een hoog ziekteverzuim, ervaren werkdruk en veranderingen op de werkvloer.

2. JOGG-Haarlemmermeer: De gezonde werkvloer en omgeving

Tijdens het congres geeft Tom Horn, wethouder Volksgezondheid van gemeente Haarlemmermeer, een presentatie in het kader van JOGG-Haarlemmermeer. Haarlemmermeer is één van de meer dan 108 JOGG-gemeenten in Nederland: JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. Met deze aanpak werken gemeenten lokaal en samen met publieke en private partijen aan een gezonde omgeving met structurele aandacht voor een gezonde leefstijl zoals gezond eten, drinken en bewegen. Op school, in de wijk, de sportvereniging én op het werk; voor jongeren en volwassenen.

De werkvloer is onderdeel van de omgeving van jongeren, omdat zij zelf werken of omdat hun ouders dat doen. Daarom is het voor JOGG-Haarlemmermeer van belang om het bewustzijn over het belang van een gezonde werkvloer te vergroten. Een gezonde werkvloer verhoogt de duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Na afloop van de presentatie is voor u duidelijk wat het betekent om als organisatie gevestigd te zijn in een JOGG-gemeente en op welke manieren u kunt bijdragen aan een gezonde leefstijl en omgeving in Haarlemmermeer. JOGG-Haarlemmermeer is op zoek naar partners in het lokale bedrijfsleven die hierin willen samenwerken.

Meer informatie over de aanpak van JOGG-Haarlemmermeer leest u op de website

3. Workshops

Tijdens het tweede deel van het congres kunt u workshops volgen. Er zijn in totaal drie workshops waaruit u kunt kiezen en de mogelijkheid om twee workshops te volgen.

WORKSHOP 1: BATTERIJ LICHAAMSKRACHT- "Het lichaam liegt niet!"

SPREKER: Erik Schut

Wat levert u de meeste stress en hoe gaat u daar het beste mee om? In deze workshop staat "Liichaamskracht" centraal. U zult versteld staan van de werking van ons immuunsysteem, dat als een leger de strijd met stress aangaat. Chronische maag- en darmklachten, hoofdpijn, slapeloosheid, oververmoeidheid en andere stressgerelateerde klachten komen daarmee in een geheel ander daglicht te staan. Met verschillende tips wordt na afloop duidelijk dat investeren in de batterij Lichaamskracht loont, voor werkgevers én werknemers. Het motto van deze workshop luidt: "Het lichaam liegt niet".

WORKSHOP 2: BATTERIJ GEVOELSKRACHT - "Ik werk om geld te verdienen!"

SPREKER: Marcel van Leeuwen

"Ik MOET naar mijn werk!', is een veelgehoorde uitspraak. Met tegenzin start menig werknemer maandagochtend de werkweek. Op donderdag verlangt deze groep al naar het weekend. In deze workshop staat "Gevoelskracht" centraal. Met een rotgevoel dagelijks 'je geld verdienen' is slopend en kost veel energie. Hoe volg je je hart en hoef je je geen financiele zorgen te maken? Na afloop van deze workshop bent u in staat om bewuste keuzes te maken om de doelstellingen, die u wilt bereiken voor uw organisatie, voor uw mensen of voor uzelf, te realiseren. Het motto van deze workshop luidt: "Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken".

WORKSHOP 3: BATTERIJ DENKKRACHT -  "Ik denk, dus ben verward"

SPREKER: Jan Sleijfer

'Cogito ergo sum' betekent 'Ik denk dus ik besta'. Het was de Franse filosoof René Descartes die aan het begin van de 17e eeuw vanuit scepticisme een nieuw filosofisch systeem ontwikkelde. Sindsdien heerst - in het westen - de overtuiging dat een mens vooral een ‘denkend wezen’ is en dat het ‘verstand’ ons leidt naar geluk en succes. In het bedrijfsleven en de topsport worden de grootste prestaties echter geleverd in de 'flow', een mentale toestand waarbij je vooral niet denkt. In deze workshop staat "Denkkracht" centraal. U ervaart (oosterse) oefeningen om uw hoofd leeg te maken en gaat u naar huis met minder kopzorgen. Het motto van deze workshop luidt: "Ik denk, dus ik ben verward".

Schrijf je nu in! Klik HIER

Vrijdag 23 september 2016 Hoofddorp

2e CONGRES: "Van werken krijg je energie!" 

12:15 Ontvangst en inschrijving met koffie en thee
13:00 Opening & welkom door dagvoorzitter
Peter Velseboer: interim bestuurder
13:15 Keynote speaker 
Arthur van Dijk (voorzitter TLN en ex-wethouder) - Passie & Presteren!  
14:00 Uitreiking App "Drie-Batterijen® Methode" 
Gratis app voor alle deelnemers
   
14:10 Pauze & netwerken
   
14.30 JOGG Haarlemmermeer - De gezonde werkvloer & omgeving
Tom Horn (wethouder Volksgezondheid gemeente Haarlemmermeer)
14:45 Keuze uit twee van de drie workshops:
  Workshop 1: Batterij Lichaamskracht - Het lichaam liegt niet! - E. Schut
  Workshop 2: Batterij Gevoelskracht - Ik werk om geld te verdienen! - M. van Leeuwen
  Workshop 3: Batterij Denkkracht - Ik denk, dus ben verward! - J. Sleijfer
16:30 Afsluiting congres met goodiebag
   

 

Locatie

Sportcomplex Koning Willem Alexander Bennebroekerweg 800 2134 AB Hoofddorp

U kunt hier gratis parkeren, kijk voor een routebeschrijving op de website van SKWA.

Download nu gratis de app!

In 100 dagen naar jouw droomdoel met de Drie Batterijen Methode app op jouw mobiele telefoon.