Mentale veerkracht

Heel Nederland mentaal sterk en gezond

Fit for the Job & Fit for Life

1e congres Heel NL mentaal sterk en gezond

Inspirerend, vernieuwend en praktische handvatten, dat zijn enkele reacties van de ruim 120 deelnemers aan het eerste congres "Heel Nederland Mentaal Sterk en Gezond: in de sport, op school en in het werk" (2015).

Na afloop gingen de deelnemers niet alleen naar huis met nieuwe kennis en inzichten, maar ook met de Drie- Batterijen® App en toegang tot de E-learning module "Doelen Stellen". Hiermee kan men direct zelf mentaal aan de slag!

 

Programma (2015)

Dagvoorzitter: Andy Houtkamp (sportjournalist en radioverslaggever)

Opening congres: Rudmer Heerema (Tweede Kamerlid VVD - woordvoerder o.a. Sport / Oprichter Expertisecentrum Onderwijs en Topsport)

Deel 1: Keynote speaker Brian Farley
Keynote speaker bij het congres "Heel Nederland Mentaal Sterk en Gezond: in de sport, op school en in het werk" is niemand minder dan Brian Farley. Als bondcoach haalde hij met het Nederlands honkbalteam de WK-titel binnen in 2011, na de historische overwinning op Cuba. Brian deelt het geheim van zijn succes onder de titel: "The mindset of champions".

Deel 2: Workshops
Tijdens het tweede deel van het congres kunt u workshops volgen. Er zijn in totaal drie workshops waaruit u kunt kiezen en de mogelijkheid om twee workshops te volgen.

 

WORKSHOP 1: WERK - "Stress: vriend en vijand!"


Kost uw werk u energie of levert werk u juist energie op? Wordt u ziek van uw werk of wordt u er beter van. In deze workshop staan "mentale en fysieke veerkracht" centraal. U zult versteld staan van de manieren waarop we van stress ziek kunnen worden maar ook sterker, hoe stress ons gedrag en besluitvorming kan beïnvloeden en dat alles door de interactie van stress met het immuunsysteem. Chronische maag- en darmklachten, hoofdpijn, slapeloosheid, oververmoeidheid en andere stressgerelateerde klachten komen daarmee in een geheel ander daglicht te staan. Met verschillende tips wordt na afloop duidelijk dat investeren in mentale en fysieke fitheid loont, voor coaches, werkgevers én werknemers. Het motto van deze workshop luidt: "Fit for the Job & Fit for Life".

 

WORKSHOP 2: SCHOOL - "Wat alle goede ouders en leerkrachten moeten weten!"


"Een zelfverzekerd kind dat lekker in zijn of haar vel zit", is de wens van elke ouder. Deze workshop is gericht op de toenemende prestatiedruk bij jongeren tussen de 10 en 18 jaar. Hoe help je een kind in deze mentaal zware transitieperiode? Bedoeld of onbedoeld wordt presteren op school en in de sport elk jaar belangrijker. Niet zelden constateren ouders en leerkrachten dat een kind "iets" wel kan, maar dat het er niet helemaal uitkomt. U maakt kennis met een talentontwikkelingsprogramma en krijgt praktische tips gericht op het vergroten van het zelfvertrouwen en de mentale weerbaarheid van kinderen. Het motto van deze workshop luidt: "Mindset is belangrijker dan talent".

 

WORKSHOP 3: SPORT - "De Drie- batterijen® methode"


Tijdens het congres wordt de app "Drie- Batterijen® methode" gelanceerd. Alle congresbezoekers ontvangen ter plekke een code om de app te downloaden (android telefoons). In deze workshop wordt uitgelegd hoe u de app het beste kunt gebruiken. Na afloop ben u in staat 100 dagen lang succesvol te werken richting een droomdoel. De app is in eerste instantie voor individueel gebruik, maar ook geschikt als middel om teams mentaal fitter te krijgen. Laat als coach of sporter deze kans niet liggen, om thuis direct aan de slag te gaan met deze unieke 'mental tool'. Het motto van deze workshop luidt: "Optimaal presteren met drie opgeladen batterijen".

Het eerstvolgende congres

Locatie

Sportcomplex Koning Willem Alexander Bennebroekerweg 800 2134 AB Hoofddorp

U kunt hier gratis parkeren, kijk voor een routebeschrijving op de website van SKWA.

Download nu gratis de app!

In 100 dagen naar jouw droomdoel met de Drie Batterijen Methode app op jouw mobiele telefoon.