Mentale veerkracht

Heel Nederland mentaal sterk en gezond

Fit for the Job & Fit for Life

MENTALE VEERKRACHT OP DE WERKVLOER: Drie-BatterijenĀ® methode!

MENTALE VEERKRACHT OP DE WERKVLOER: Drie-BatterijenĀ® methode!

Denk-, voel- en lichaamskracht

Op weg naar grotere persoonlijke veerkracht wordt de Drie-Batterijen® methode gehanteerd. Men onderscheidt vijf stappen.

STAP 1: Bewustwording

Als eerste gaat het er om dat men er zich bewust van wordt dat er drie batterijen zijn; denkkracht, gevoelskracht en lichaamskracht. Alle drie heb je nodig om een prestatie te leveren. Maar… zit elke batterij nog wel vol met genoeg energie? En, is men er zich van bewust dat die drie batterijen met elkaar communiceren?

STAP 2: App en doel formuleren

Het opladen van je batterijen kost tijd. De Drie-batterijen® methode gaat standaard uit van een periode van 100 dagen om gewoontepatronen te doorbreken. Bij stap twee ontvangt men de Drie-Batterijen® App en wordt een doel geformuleerd. Een doel geeft richting, werkt motiverend en kan aan het einde worden gemeten. Het doel wordt vervolgens opgeslagen in de app.

STAP 3: Batterijen opladen

Bij stap drie ga je daadwerkelijk aan de slag om je denkkracht, gevoelskracht en de lichaamskracht te versterken. Een maatwerktraining reikt de tools aan. 

STAP 4: Gewoontepatronen doorbreken 

Dagelijks word je – dat is de vierde stap – automatisch herinnerd om vragen in te vullen. Het resultaat toont na een minuut niet alleen hoeveel energie je per batterij bent kwijtgeraakt, maar vooral ook hoeveel procent je bent verwijderd van je doel. 

STAP 5: Onderhoud

De vijfde en laatste stap is niets meer of minder dan een stuk gezond onderhoud. Je bent immers nooit klaar met jezelf. Ook niet als je je eigen evenwicht hebt hersteld. De drie verschillende batterijen vormen een dynamisch samenspel. Je leert te herkennen dat het soms mis kan gaan en dat je moet ingrijpen.

De Drie-Batterijen® App

Download de android app HIER.

Congres "Van werken krijg je energie!" op 23 september 2016

Locatie

Sportcomplex Koning Willem Alexander Bennebroekerweg 800 2134 AB Hoofddorp

U kunt hier gratis parkeren, kijk voor een routebeschrijving op de website van SKWA.

Download nu gratis de app!

In 100 dagen naar jouw droomdoel met de Drie Batterijen Methode app op jouw mobiele telefoon.